Zelf Azure beheren: 'do' of 'don't'?

28 December 2021, 12.30afbeelding Zelf Azure beheren: 'do' of 'don't'?

Wanneer je Azure in gebruik neemt, is het verleidelijk om alles zelf in elkaar te klikken en te onderhouden. Moeilijk lijkt het niet. En alles werkt gewoon. Toch? Niet helemaal. Hoewel Azure er eenvoudig uitziet en soepel draait, zit het onder de motorkap behoorlijk complex in elkaar. In deze blogpost bespreken we wat er allemaal komt kijken bij eigen Azure-beheer.

Lees verder

Wie moet Teams inrichten?

13 December 2021, 12.30afbeelding Wie moet Teams inrichten?

Digitaal samenwerken met Microsoft Teams verandert hoe we omgaan met werk, management, afspraken en processen. Maar bij wie ligt de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat Teams voor alle gebruikers optimaal werkt? De IT-afdeling, HR of is het juist de verantwoordelijkheid van de gebruikers zelf om hun Teams-omgeving in te richten?

Lees verder

De voordelen van het vastleggen van (project) architectuur

26 July 2021, 09.26afbeelding De voordelen van het vastleggen van (project) architectuur

Veel bedrijven zijn begonnen met hun digitale transformatie. Een complex traject wat vaak een omslag van de bedrijfscultuur teweeg brengt. Maar wie zorgt ervoor dat we allemaal werken aan dezelfde puzzel? Het is belangrijk om de architectuur vast te leggen van een dergelijk project. Waarom? Dat lees je in deze blog.

Lees verder

3 tips voor het inrichten van je Microsoft Team

26 July 2021, 09.26afbeelding 3 tips voor het inrichten van je Microsoft Team

Je bent van plan om een eigen team aan te maken in Microsoft Teams voor jou en je collega’s. Maar hoe zit het met de inrichting? Waar moet je aan denken als we het hebben over bestanden? En mogen externen ook deelnemen, of juist niet? In deze blog vertellen we je wat erbij komt kijken om jouw team goed en compleet maar vooral ook veilig in te richten.

Lees verder

Waarom zou je als organisatie niet kiezen voor de cloud?

20 July 2021, 09.26afbeelding Waarom zou je als organisatie niet kiezen voor de cloud?

In deze tijd kiest de overgrote meerderheid van de organisaties voor een transitie naar de cloud. Toch zijn er ook nog veel organisaties die doelbewust draaien op een eigen IT-infrastructuur en daar erg tevreden over zijn. Lees in deze blog wat de redenen zijn waarom bepaalde organisaties de gang naar de cloud (nog) niet maken.

Lees verder