3 argumenten tegen een eigen datacenter

Daarom kiest u een externe locatie

Daarom kiest u een externe locatie

Wanneer u als organisatie voor de keuze staat om een nieuw datacentrum te bouwen, dan moet er een aantal belangrijke keuzes worden gemaakt. Eén van de eerste keuzes is het bepalen van een locatie. Wordt het een eigen datacenter op locatie of zal er ruimte worden gehuurd bij een extern datacenter? En wanneer wordt gekozen voor uitbesteden, waarop moet u dan letten?

3 argumenten tegen een eigen datacenter

Een datacenter op de vestigingslocatie van de organisatie is vaak geen logische keuze meer. Dit zijn de 3 belangrijkste redenen:

  1. De eisen aan een eigen datacenter zijn hoog, daardoor lopen de kosten ook op.
  2. Een eigen datacenter is niet flexibel. Wat als de groei op IT-gebied tegenvalt of juist sneller gaat?
  3. Vaak worden de operationele kosten verkeerd ingeschat, doordat stroomverbruik, dataverbindingen en overige beheerkosten niet volledig worden meegenomen. Het gevolg is dat u toch nog duurder uit bent.

Datacenter checklist : de beste locatie

Mede om deze redenen wordt steeds vaker gekozen voor een extern datacenter. Vervolgens komt de volgende reeks beslissingen om de hoek kijken. In deze whitepaper wordt een checklist doorlopen die u hierbij helpt. We doen alvast 2 punten uit de doeken:

  • Redundante energievoorziening Een constante stroomtoevoer is het belangrijkste onderdeel voor de continuïteit van een datacenter.
  • Milieu Datacenters zijn grootverbruikers als het om stroom gaat. Het is daarom goed om bij de keuze voor een datacenter ook te vragen naar het beleid op het gebied van milieu.

Download het document voor de volledige checklist!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Previder

Previder is een ervaren datacenter- en cloud-specialist met high-end faciliteiten voor het hosten van bedrijfskritische applicaties.

Profiel Previder ›
 
 

Downloaden: 3 argumenten tegen een eigen datacenter

Met deze download ga je akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.