Bekijk het door de ogen van computers

Computer vision: de populairste trend in AI

Bekijk het door de ogen van computers

Het begon ooit in de zestiger jaren van de vorige eeuw met experimenten rondom het detecteren van de randen van objecten en het categoriseren van vormen. Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de populairste trends binnen de AI: computer vision. In deze whitepaper ontdek je wat computer vision is, lees je meer over het implementeren van computer vision en zie je waar deze technologie al succesvol wordt ingezet.

Door de ogen van een computer

Computer vision is een verzameling van AI-toepassingen die ervoor zorgen dat computers de wereld zien en begrijpen. Dit gaat van het analyseren van data uit bijvoorbeeld foto’s, video’s tot infrarood data. Computers nemen dus de functie van menselijke ogen en het menselijk brein over. Veelgebruikte toepassingen van computer vision vinden we onder andere in:

  • Gezichtsherkenning voor misdaadpreventie en veiligheid
  • Productherkenning in retail: consumenten helpen in hun zoektocht naar die ene broek die voorbijkwam in een film
  • Financiële dienstverlening: sneller afhandelen van verzekeringsclaims en het opsporen van fraude
  • En zoveel meer…

Veelbelovende toekomst

Zoals bij zoveel nieuwe technologieën is het belangrijk om goed op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en te bedenken hoe jij deze nieuwe toepassingen op korte of lange termijn kan inzetten in de organisatie. Marktonderzoeksbureau Tractica voorspelt dat de inkomsten uit computer vision software zullen stijgen van 1 miljard dollar in 2016 naar 26,2 miljard in 2025. Dit zijn indrukwekkende cijfers, maar het laat vooral zien dat veel organisaties computer vision (zullen) toevoegen aan hun AI-strategie. Wil je voorop blijven op de concurrentie, dan is te lang wachten geen optie.

Computer vision: de ins en outs

Wil je weten hoe computer vision werkt en wat de vele mogelijkheden binnen de maakindustrie, overheid en gezondheidszorg zijn? Onderzoek welke aanpassingen in jouw IT-infrastructuur nodig zijn om aan de slag te gaan met deze technologie, bekijk welke processen je kan optimaliseren en welke nieuwe diensten mogelijk worden. Download snel deze whitepaper en laat je inspireren door wat nu al mogelijk is!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

SAS

SAS is leider op het gebied van analytics. Met innovatieve analytics-, business intelligence-, data management-software en services, helpt SAS klanten op meer dan 75.000 locaties om sneller betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd ‘THE POWER TO KNOW’.

Profiel SAS ›
 
 

Download artikel

Bekijk het door de ogen van computers

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van .

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.