Benchmark naar toekomstbestendigheid van ICT-architecturen

Blueprint voor een dynamisch datacenter

Blueprint voor een dynamisch datacenter

Bij veel organisaties krijgen de ICT-afdelingen te maken met grote uitdagingen. Wanneer nieuwe technologie wordt geïntroduceerd, moet dit geïmplementeerd worden zonder dat dit de huidige processen in de weg staat. Met deze nieuwe technologie kan gedacht worden aan cloud computing, mobile support en het verwerken van social media en big data. De inrichting van ICT-infrastructuren is verder gebaseerd op drie afzonderlijke lagen:

  • Storage
  • Processing
  • Virtualisatie

Het beheer wordt door deze lagen uiterst complex. De vraag naar hogere performance, grotere schaalbaarheid en beschikbaarheid is dan ook lastig te vervullen. Hoe ver zijn organisaties in het opzetten van een wendbare, robuuste en veilige infrastructuur die 24/7 bereikbaar is? Deze vraag is de rode draad in deze whitepaper.

Digitaliseren van de dienstverlening

De ICT kan het niet altijd bijbenen als het gaat om het digitaliseren van de dienstverlening. De belangrijkste trend is hierdoor het flexibiliseren van de ICT-infrastructuur. Toch blijft men aan de andere kant vasthouden aan de on-premise datacenters vanwege de beveiliging van bedrijfskritische data. Volgens een aantal van de respondenten die hebben meegedaan aan het onderzoek, speelt de ICT een grote rol als het gaat om concurrentiekracht en het bestaansrecht van de organisatie. Toch wordt de ICT bij veel bedrijven niet of te laat betrokken bij strategische beslissingen.

Toekomst van datacenters

Lees de whitepaper Blueprint voor een dynamisch datacenter voor meer informatie over de belangrijkste uitkomsten van de benchmark naar de toekomstbestendigheid van ICT-architecturen en datacenters. Voor deze benchmark zijn een kleine 200 Nederlandse en Belgische organisaties benaderd. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

NEXXT

Kiezen tussen een grote IT-partij met veel expertise of een regionale, persoonlijke organisatie die dezelfde taal spreekt? Niet nodig. Wij zijn NEXXT en wij zijn gedreven om jou het beste van beide werelden te geven.

Profiel NEXXT ›
 
 

Downloaden: Benchmark naar toekomstbestendigheid van ICT-architecturen

Met deze download ga je akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.