Herkennen jouw collega’s een social engineering aanval?

Verhoog de security awareness in jouw organisatie

Herkennen jouw collega’s een social engineering aanval?

Zo, dat heb je weer mooi geregeld. De digitale werkplek is optimaal beveiligd met de allernieuwste securitytools. Zo vermijd je dat jouw organisatie op een lijst komt te staan van ‘Cybercrimeslachtoffers 2020’. Dat is helaas buiten de medewerkers geregeld. Want onderzoek laat zien dat 75% van alle bedrijven die slachtoffer werden van cybercrime hun security technisch gezien goed geregeld hadden. De oorzaak van de geslaagde hacks waren vaak gebruikersfouten en onoplettendheden. Deze whitepaper beschrijft dus niet de noodzaak voor andere of betere securitytools, maar laat zien hoe belangrijk security awareness is.

Krijg inzicht in mogelijke datalekken

Ga maar eens na welke mogelijke risico’s jouw bedrijf loopt door onveilig gebruikersgedrag. Het gaat veel verder dan het blind klikken op links in e-mails, heb jij bijvoorbeeld ook gedacht aan:

  • Medewerkers die computers nooit vergrendelen
  • Klanten die met een schuin oog meekijken op schermen
  • Rondslingerende usb-sticks
  • Collega’s die even vriendelijk de deur open houden voor iemand die tegelijk het pand betreedt

Waarom een BHV-training maar geen security-test?

Elk jaar, meestal net wanneer jij aan het bellen bent, gebeurt het weer: het brandalarm gaat en de BHV’ers veren recht. Tijd voor de jaarlijkse ontruimingsoefening! Gek dus dat er voor cybersecurity, een constante dreiging voor bedrijven, nooit een keer een oefening is. Nu heb je geen idee wie wel of niet een phishing-mail herkent of telkens weer vergeet de laptop te vergrendelen.

De ideale security awareness training opzetten in jouw organisatie

Tijd dus om ook security awareness op de agenda te zetten en niet alleen te kijken naar de technische kant van cybersecurity. Net zoals de BHV’ers jaarlijks oefenen, moeten jouw collega’s op regelmatige basis getest worden. Deze whitepaper geeft je inzicht in welke methodes werken, en welke zeker niet. Wat is het belang van humor in een geslaagde security awareness training? Welke onderwerpen komen in zo’n training aan bod? Je leest het allemaal hier!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Portiva

Portiva is Microsoft Gold Partner en een high-end dienstverlener met de focus op security, samenwerking en kennisdeling.

Profiel Portiva ›
 
 

Downloaden: Herkennen jouw collegas een social engineering aanval?

Met deze download ga je akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.