Hoe goed bescherm jij jouw clouddata?

5 kritische vragen over jouw cloudsecurity

Hoe goed bescherm jij jouw clouddata?

Security is wereldwijd een hot topic. Van 5G-perikelen tot ransomware en phishingmails, bijna dagelijkse lezen of horen we wel ergens een bericht wat te maken heeft met datalekken of gehackte data. Nu een groot deel van onze wereld zich online afspeelt, hoort cybersecurity bij de dagelijkse praktijk van ondernemen. Bedrijven die cybersecurity niet serieus nemen, die betalen een hoge prijs. Onderzoek van McAfee schatte de economische schade van cybercrime wereldwijd namelijk op 600 miljard dollar.

Van reactief naar proactief

Cloudsoftware is inmiddels volledig ingeburgerd bij bedrijven, daarom hoeven we ons niet meer zo druk te maken over het technische beheer van data op onze eigen servers. Maar niet meer nadenken over de beveiliging van deze data, dat zou een vergissing zijn. In plaats van je te focussen op het inrichten van firewalls en het installeren van virusscanners, loont het nu om meer aandacht te besteden aan gebruikersgedrag en -beheer. In plaats van af te wachten tot er iets gebeurt, ga je nu proactief op zoek naar kwetsbaarheden in jouw IT-omgeving en pak je die aan voordat een hacker ze ontdekt.

5 vragen die je jezelf moet durven stellen

Een betere beveiliging van jouw clouddata start altijd met het stellen van de juiste vragen. En deze vragen eerlijk te beantwoorden. In deze whitepaper vind je vijf kritische vragen over de beveiliging van jouw clouddata die helpen bij het opzetten van een beter securitybeleid. Enkele vragen zijn:

  1. Welke data heb je en met wie deel je ze?
  2. Veroorzaakt gebruikersgedrag in jouw organisatie gevaren?

Ga ook aan de slag met deze vijf kritische vragen en neem jouw securitybeleid onder de loep. Durf jij het aan?

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Portiva

Portiva is Microsoft Gold Partner en een high-end dienstverlener met de focus op security, samenwerking en kennisdeling.

Profiel Portiva ›
 
 

Downloaden: Hoe goed bescherm jij jouw clouddata?

Met deze download ga je akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.