Machine learning uit de doeken gedaan

Dit is geen sciencefiction meer

Dit is geen sciencefiction meer

Wanneer we denken aan machine learning, denken velen aan films als Short Circuit, The Matrix en Terminator. Het is echter al lang geen Hollywood sciencefiction meer. We worden dagelijks geconfronteerd met machine learning, want bedrijven als Facebook en Amazon passen deze technologie toe om jouw nieuwsfeed te personaliseren of je gerichte aanbiedingen toe te sturen. En het herkennen van locaties op jouw vakantiefoto’s? Allemaal mogelijk gemaakt dankzij machine learning.

Hoe kan een machine leren?

Machines zijn in staat te leren door data te analyseren en zo patronen te ontdekken en door de volgende regels toe te passen:

  • Categoriseren van dingen of mensen
  • Voorspellen van mogelijke uitkomsten of acties gebaseerd op bekende patronen
  • Identificeren van de tot dan toe onbekend patronen en verbanden
  • Detecteren van abnormale en onverwachte gedragingen

De intelligentie van het algoritme stijgt door steeds meer data toe te voegen. Op die manier wordt het algoritme beter en zal de machine dus meer leren.

De 4 categorieën van machine learning toegelicht

Het e-boek The machine learning primer belicht de 4 categorieën van machine learning, wij lichten alvast de categorie supervised learning kort toe.

Bij supervised learning leert de machine door voorbeelden. Voorbeelden van gewenste input en output worden aangeleverd. Het algoritme gebruikt vervolgens de input om op basis van verbanden en logica een uitkomst te voorspellen. Zodra het logische patroon bekend is, kan het gebruikt worden om soortgelijke problemen aan te pakken. Deze vorm van machine learning wordt volop gebruikt voor gepersonaliseerde aanbiedingen op je mobiel of bij het opsporen van mogelijke kredietkaart fraude.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Wil je weten wat de toekomst nog meer in petto heeft? Download dan dit e-boek en laat je inspireren door deze fascinerende materie. Eén ding is zeker, dit boek geeft stof tot nadenken!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

SAS

SAS is leider op het gebied van analytics. Met innovatieve analytics-, business intelligence-, data management-software en services, helpt SAS klanten op meer dan 75.000 locaties om sneller betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd ‘THE POWER TO KNOW’.

Profiel SAS ›
 
 

Download artikel

Machine learning uit de doeken gedaan

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van .

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.