Top 5 softwaretrends voor 2021

Mis deze softwaretools en frameworks niet

Top 5 softwaretrends voor 2021

Het eind van het jaar komt nu wel echt snel dichterbij. Dat wil zeggen dat de tijd van de lijstjes en de top 10’s is aangebroken! In deze whitepaper duiken we in de wereld van softwareontwikkeling. Een dynamisch speelveld waar nieuwe tools, ontwikkelmethodes en frameworks soms net zo snel verdwijnen als ze opeens verschenen. Welke softwaretools, frameworks en trends mag je in 2021 niet missen? We lichten alvast twee trends kort toe.

Laravel blijft groeien

Echt nieuw kun je Laravel niet noemen, de tool bestaat inmiddels toch alweer 10 jaar. Dit open source webframework wil het schrijven van ingewikkelde features vereenvoudigen, zonder in te leveren aan de mogelijkheden. De populariteit van Laravel steeg in de loop der jaren gestaag door. Inmiddels werkt 50% van de PHP-ontwikkelaars met Laravel en wij verwachten dat de groei van dit framework zich ook in 2021 doorzet.

Machine learning

Machine learning is hot. Er zijn algoritmes die productiestops in de industrie voorkomen en bijvoorbeeld algoritmes die je gepersonaliseerde aanbiedingen laten zien op jouw favoriete webshop of op jouw favoriete streamingplatform. Dit inspireert veel bedrijven om ook aan de slag te gaan met machine learning en zorgt voor een stijgende interesse in software development kits en platforms. Bekend zijn natuurlijk de grote namen zoals AWS AI, Microsoft Azure AI en Google AI. Maar er zijn ook een aantal minder bekende platformen die gretig inspelen in de Machine Learning as a Service trend.

Blik op de toekomst

Benieuwd welke machine learning platformen voor jou interessant zijn? Wil je weten welke softwareontwikkeling trends je volgens de experts van E-ngineers in 2021 niet mag missen? Download dan hier het trendrapport Top 5 trends in softwareontwikkeling en richt jouw blik op de toekomst!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

E-ngineers

Wij ontwerpen hedendaagse systemen en optimale IT-architecturen die speciaal zijn gemaakt om aan uw behoeften en ambities te voldoen!

Profiel E-ngineers ›
 
 

Downloaden: Top 5 softwaretrends voor 2021

Met deze download ga je akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.