Waarom worden zelfs goed beveiligde bedrijven gehackt?

6 situaties die je niet uit het oog mag verliezen

Waarom worden zelfs goed beveiligde bedrijven gehackt?

De cijfers liegen niet: tegen 2021 loopt de wereldwijde schade door cybercrime op naar 6 biljoen dollar. Een geslaagde malware aanval kost bedrijven gemiddeld zo’n 133.000 dollar. Een geslaagde cyberaanval heeft dus desastreuze gevolgen voor jouw organisatie. Bestanden en bestandsmappen zijn opeens ontoegankelijk, data worden gegijzeld en je loopt omzet mis voor iedere dag dat je niet kan werken. De afgelopen jaren investeerden we daarom in tools om de organisatie hier tegen te beschermen, maar was dat voldoende? In deze whitepaper lees je waarom zelfs goed beveiligde organisaties nog steeds het slachtoffer worden van cybercrime.

We lichten 2 redenen alvast kort toe, de details en de 4 andere redenen vind je in deze whitepaper.

1.     Nieuwe werkplek, oude beveiliging

Weet je nog? Die vertrouwde werkplek op kantoor? Wat lijkt dat alweer lang geleden… Deze traditionele werkplek, op het vertrouwde bedrijfsnetwerk, was voorzien van een traditionele netwerkbeveiliging. Maar nog geen jaar later zitten we helemaal niet meer met zijn allen op kantoor. We werken nu thuis, dus die netwerkbeveiliging op kantoor biedt geen bescherming meer. De traditionele manier van beveiligen past niet meer bij onze nieuwe manier van werken, en daar weten cybercriminelen handig misbruik van te maken.

2.     Achter de feiten aanlopen

Bijna 80% van alle cyberaanvallen beginnen bij een phishingmail. Omdat na het openen van zo’n phishingmail meestal niet onmiddellijk iets vreemds gebeurt, heeft niemand wat in de gaten. Tot opeens, soms maanden later, iemand de laptop opstart en merkt dat alle bestanden op slot zitten. Ga dan maar uitzoeken hoe en wanneer het fout ging. Liever krijg je direct een seintje als het mis gaat of dreigt mis te gaan.

Ontdek direct alle risico’s

Benieuwd welke kwetsbaarheden en nieuwe situaties cybercriminelen maar al te graag uitbuiten voor hun aanvallen? Download dan snel deze whitepaper en ontdek waar de aandachtspunten voor jouw organisatie liggen.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Wortell

Wortell helpt zorgorganisaties om betere zorg te kunnen leveren door het innovatief toepassen van technologie.

Profiel Wortell ›
 
 

Download artikel

Waarom worden zelfs goed beveiligde bedrijven gehackt?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van .

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.